Ukupno prikaza stranice

srijeda, 14. listopada 2015.

HOBOTNICA U ZEPTERU (ISPOD PEKE)

Velika većina nas voli hobotnicu ispod peke. Danas u ovom svijetu gdje je sve ubrzano i gdje nemamo svi mogućnosti tog lijepog jela ispod peke,ostaje nam alternativa.


Ja volim hobotnicu spremiti u supruginom Zepteru. Kako ?


1) Odaberem oko 1,5 do 2 kg smrznute hobotnice koju stavim u kipuću vodu oko 5 minuta da se malo "obari".


2) U zagrijani Zepter stavi jednu žličicu ulja te stavim hobtnicu. Pustim je 10 min te nakon toga izscijedim tekućinu što je pustila.


3) Tek sada stavim sve začine s hobotnicom od peršina,crvenoga luka (kapule),mrkve, malo vegete,soli po želji te jako malo vina i ulja(oko 0,5 dcl).


kada hobotnica ponovo pušte tekućinu iz sebe ja tu tekućinu (sok) ulijem u jednu posudu koju čuvam za kasnije . Nikako se ne smije dozvoliti da se hobotnica kuha u toj tekućini,a ponovo u ulijem malo ulja maslinova i crnoga vina i sve začine.


4) Kada procijenim da je hobotnica oko pola pečena po njoj poslažem krompir. svu tekućinu koju sam spremio sa strane (može se više puta odljevati),a koja je mješavina maslinovog ulja svih začina kao i soka koji je puštila hobotnica, lagano u malim količinima vraćam nazad prolijevajući po krompiru.


5) Pri samome kraju krompir stavim na dno posude,a hobotnicu po njoj i izlijem ostatak tekućine u Zepter.


Kod jela ove hobotnice krompir ima izvanredan okus,a budite sigurni, da će se sva tekućina(sok) pojesti -polizati-.


" D O B A R T E K "

Nema komentara:

Objavi komentar